Terugblik

Nu op dit moment op zondagmorgen is het even tijd om terug te kijken.

De afgelopen week, heb ik toch wel veel respect gekregen voor de lokale autoriteiten van Houston, Harris County en de state of Texas. Ze hadden een zeer moeilijke taak om miljoenen mensen uit Houston en omgeving weg te krijgen.

Zoals ik ervaren heb zaten mensen vele uren in files om weg te kunnen gaan. Toch is het gelukt om 2.7 miljoen mensen uit de omgeving te evacueren.

Ook heeft president Bush geleerd van fouten die er gemaakt zijn de eerste dagen na Kartina. Hij was zelf nu al in de state of Texas om alles waar te kunnen nemen. Zodat hij tijdens en na de Hurricane meteen paraat was. Deze keer kan hem betrokkenheid niet verweten worden.

Als ik ooit nog zoiets meemaak, zal ik met mijn familie proberen om met het vliegtuig meteen ergens naartoe te gaan. Thuis blijven is achteraf toch wel erg beangstigend.

Ook wil ik iedereen bedanken die de afgelopen dagen op mijn blog is geweest en hartverwarmende reacties heeft achtergelaten. Jammer genoeg zijn er altijd mensen die negatief zijn en deze weblog en informatie niet geloven. Speciaal wil ik de NCRV bedanken voor het leuke interview van vrijdagavond op Radio 1 en de reacties op de blog.

Als laatste wil ik de mensen achter blog.nl bedanken. Toen ze mij benaderden om deze blog te gaan schrijven heb ik meteen ja gezegd. Ik ken hun al een tijdje en het was mij bekend dat zij al verschillende thema blogs hebben waaronder voetbal.blog.nl voor de andere blogs kijk hier rechts.

Lees ook:Bedankt!
Lees ook:Het is een ramp op de weg
Lees ook:Life goes on..
Lees ook:Wat gaat er gebeuren?
Lees ook:De burgemeester aan het woord

17 reacties op “Terugblik

 1. Jan

  Hallo Joop, gelukkig is het allemaal redelijk goed afgelopen, maar dat weet je nooit van tevoren. Ik ben blij dat je hierover hebt willen schrijven, maar ik had zeker niet in je schoenen willen staan, dit soort weersomstandigheden en ik passen niet goed bij elkaar. Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar dan wel op afstand. Hopelijk hebben jullie je normale leven weer snel op orde, en succes verder.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Marlina

  Hallo famillie(s) in nood

  Heb zojuist terug gelezen hoe het hele verloop is geweest, het is nogal wat , al die beslissingen de spanning ook al is het goed afgelopen , zal echt nog wel een terug slag krijgen. Denk dat er toch een besef in je wakker word gemaakt op dit soort van momenten en je je leven toch net iets waardevoller gaat beleven. Ik ben blij dat het voor jouw en je famillie goed afgelopen is, denk je dat je gaat verhuizen ? Las ergens terug dat jullie wonen in de floodzone, en hoewel het een 50 jarige cycles schijnt te zijn, waarin dit soort stormen op hun heftigst zijn, denk ik persoonlijk ook meer aan de opwarming van de aarde het staat immers allemaal in verbant met elkaar. Als nederlanders wonen wij natuurlijk ook allemaal in een floodzone, ikzelf leef het liefst in mijn eigen huisje in nederland, ik ga nog niet verhuizen voor ons is het gevaar niet zo realistisch aan wezig als voor jullie, maar jullie kunnen daar elk jaar je “lol” op.Is dit een gedachte waar jullie mee bezig zijn , of zien we volgend jaar je weer verschijnen in een weblog ? En er zijn zeven van deze grote voorspeld, als er weer een natuurramp jullie kant op komt hou je ons dan weer op de hoogte via nu.nl en een weblog, zou door mij in ieder geval op prijs gesteld worden
  Lieve groeten
  Fam. Peters, Marlina, Best

    /   Beantwoorden  / 
 3. Helma

  Alles is gelukkig meegevallen.
  Let maar niet op die negatieve reacties, zullen wel sensatie-zoekers zijn.
  Ik ben blij dat jullie er goed zijn doorgekomen.

  Groetjes,

  Helma.
  (Tilburg)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Richard

  Hee Joop,

  Ben blij dat het allemaal goed gegaan is voor jullie. Ik vind het eerlijk gezegd allemaal heel onwerkelijk. Ik besef niet goed wat er bij jullie allemaal gebeurt. En ik hoop dat ik het zelf ook niet mee zal maken. Veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat jullie het leven weer snel kunnen oppakken.

  Groetjes,
  Richard (Amsterdam)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Willem Kolff

  Ik heb het op de voet gevolgd via de tv, en ik moet zeggen dat het heel knap is wat de mensen daar voor me kaar hebben gekregen.
  Zelf ben ik hier op vakantie en morgen vertrek ik weer naar Nederland, weer terug naar mn eigen huis. Maar ik heb in deze vakantie veel respect gekregen voor de lokale autoriteiten. voor al als je kijkt naar hoe ze de mensen opvangen je komt dan wel niet in een mooi plek met een mooi bed en alles maar je bent veilig. Ik weet zekker als er iets gebeurd in Nederland gebeurd er een hele hoop verkeerd gaat en zekker met die Bakelende aan het hooft.

  Ik wens je veel sterkte daar.

  Groetjes Willem

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans Mulder

  Mensen het is voorbij. Over en uit. De grote orkaanvissen (Orka’s) zijn weer terug naar waar ze horen en Joop heeft er geen één langs zien komen. Jammer Joop het was voor jou de uitgeleezn kans om eens kennis te maken met zulke beesten. Verder wil ik graag iedereen bedanken die zo met Joop en zijn gezin heeft meegeleefd.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Ricardo

  Gelukkig is alles goed afgelopen. Het is allemaal zo onwerkelijk voor iemand die in Nederland woont. Goed dat we op jouw weblog over je ervaringen kunnen lezen. Ik hoop dat je snel je leven weer op orde hebt!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Rob Kalkman

  Goed om te horen dat het zo goed voor jullie is afgelopen. Hier in Oklahoma viel het uiteindelijk ook heel erg mee. In eerste instantie leek het er op dat we hier ook overstromingen zouden krijgen, maar Rita boog af, en uiteindelijk kregen we hier geen druppel.

  We hadden wel sluierwolken van de rand van Rita gezien, en dat gaf een mooi effect met de zon. Ik heb 4 foto’s met m’n cell phone gemaakt, die ik wel kan opsturen als je ze zou willen plaatsen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Harry Hübsch

  Tja nu maar afwachten op de volgende. Niet te hopen, maar het is een zeer beangstigend en vooral druk seizoen wat orkanen betreft…

  waar ik trouwens wel benieuwd naar ben, is het feit of je nog tornado’s gezien heb, die voortgevloeid zijn uit de (overblijfselen) van de orkaan.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Sjoerd (aka Hurricane Henkie)

  Mensen in Nederland, jullie hebben echt geen idee, maar dan ook echt geen flauw benul… ik woon zelf in Florida, en heb vorig jaar 2 hurricanes “mogen meemaken” (Frances, cat 3 en Jeanne, cat 4.), en dat is beslist geen pretje.

  Dagen van stress en voorbereidingen, de angst dat je huis en al je spullen letterlijk wegwaaien of wegspoelen, en de totaal ontregelde infrastructuur. Geen stroom voor dagen, dus geen airco (geen pretje als het buiten 35 graden, en binnen nog warmer), geen koeling (dus niets te eten) en sowieso niet kunnen koken (want alles is elctrisch), geen licht (je zit in een bunker, want de hurricane shutters – soort glofplaten – zitten voor de ramen). Het is levensgevaarlijk op de weg, want de stoplichten doen het niet, je kan nergens winkelen, geen geld pinnen, en niet tanken, dus je kan eigenlijk helemaal niets. En dagenlang niet telefoneren, het lijkt wel 3e wereld.

  En dan heb ik het nog niet over al die mensen die ALLES, maar dan ook alles kwijt zijn. Wij hebben geluk gehad vorig jaar, alleen wat materiele schade, en ook dit jaar weer enorm gezwijnd (al 3 hurricanes langs geweest die ons net hebben gemist: Katrina, Orphelia en Rita), maar het seizoen is nog lang. We tellen de dagen af…

  Ik ben blij dat het goed is afgelopen in Houston, maar Louisiana is weer de klos. 1000+ levens hebben de hurricanes geeist, 200.000 mensen zijn letterlijk dakloos en hebben alles wat ze hadden verloren, en 200 miljard dollar in herstelscahde en vele jaren harde wederopbouw kunnen nooit meer terugbrengen wat ooit was.

  Dus iedereen in Nederland die ook maar een kleine vergelijking maken met stormen in NL: kom eens langs tijdens een hurricane ! Moet je doen…..

    /   Beantwoorden  / 
 11. Bas

  Als je er voor kiest ergens anders te wonen,
  dan moet je ook de consequenties ervan inzien.
  Het moet echt misgaan in Nederland om het
  echt een catastrofe te noemen, maar hier kunnen de dijken net zo goed doorbreken.

  Het is triest, maar in Afrika sterven ook iedere dag duizenden mensen. Schieten we daar
  ook heel de dag beelden van? 24/7 nieuws over
  Afrika? Het is mij nog nooit opgevallen.

  Goed initiatief je blog, maar sommige posts
  zijn een beetje overdreven. Wake up and smell the coffee.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Willem

  Hoi mensen. Wat ik mij afvraag, is waarom er zoveel schade wordt aangericht. Is dit omdat de huizen van hout zijn? Draden bovengronds? Dijken niet solide? Zelf heb ik 10 jaar in Ierland gewoond, en we hadden daar heftige stormen met gusts up to 120 mijl per uur, en over regen al helemaal niet te spreken:-) Toch komen daar schades vrijwel niet voor, afgezien van wat ontwortelde bomen enzo. Zelf zou ik zo mogelijk een nieuw huis ( zéker met heet oog op de voorspelling dat het werger zal worden) heel wat solider bouwen. Groet en succes met het opbouwen van de toestanden daar. Willem

    /   Beantwoorden  / 
 13. Woppie

  Ik heb Rita niet egt gevolgd maar vanochtend toen ik een beetje aan het surfen was en deze blog tegenkwam ben ik toch wel geschrokken hoe zo een orkaan tekeer kan gaan.

  Ik hoop voor jullie dat alles snel weer is zoals het was en dat er niet snel weer zo’n zware storm langskomt

  heel veel sterkte en geluk

    /   Beantwoorden  / 
 14. Ton van der Kolk

  Ik heb beide stormen gevolgd en zeker Katrina.
  Want die trok over een gebeid waar ik dit jaar nog op vakantie ben geweest, New Orleans. Ik heb de beelden gezien en van bepaalde delen die ik heb bezcht is niets meer van over od staat onder water. Ook de camping waar we gestaan hebben moet er volgens mij niet meer zijn want die lag heel dicht bij het water. Ik heb de pomp installatie van New Orleans met eigen ogen gezien en het zijn enorme pompen en pijpen maar ook die hebben tijd nodig om die hoeveelheid water weg te pompen. Joop ik hoop dat het bij jou meevalt en je een klein beetje geluk heb. Ik zag vanmorgen iemand op tv die vertelde dat hij weinig van materiele waarde kwijt was maar wel een hoop van emotionele waarde kwijt was , zoals foto´s en films van zijn kinderen etc. Een huis kan je repareren maar dit ben je vcoor altijd kwijt en dat lijkt me erg.
  Ik wens je sterkte en een hoop geluk toe.
  Trouwens je achternaam is de plaats waar ik woon Delft.

  Groetjes Ton

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jeroen

  Je hoeft niet zo boos te doen hoor Sjoerd!
  Iedereen uit hier zijn medeleven en jij gaat een beetje te keer dat niemand weet waar ie het over heeft!

  Wees blij dat het niet overal op de wereld gebeurd, dat zou toch verschrikkelijk zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Anke

  Inderdaad!
  Waar slaat dat: “kom eens langs tijdens een hurricane ! Moet je doen…..” op.
  Natuurlijk is het erg dat jij die ellende ook hebt meegemaakt maar om nou zo aangebrand te reageren op mensen die dat niet hebben!?
  Beetje vreemd.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Jacqueline

  Ach, misschien heeft Sjoerd wel gelijk. Ik heb volgens mij ook er geen flauw benul van wat zich daar afspeelt tijdens een hurricane. Dit gaat mijn voorstellingsvermogen te boven. Maar jouw uitnodiging om een zo’n hurricane te beleven… Nee merci.

  Lieve mensen, ik wens jullie heel veel sterkte en geluk en ik hoop dat jullie heelhuids en zonder al te veel schades door al dit natuurgeweld heen komen.

  Groetjes,

  Jacqueline

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.