Hurricane Rita boven Edmond

Foto’s voor rita.blog.nl (Joop zei ze aan jullie op te sturen):

Bijgaand een paar foto’s van de rand van Hurricane Rita boven Edmond, een voorstad van Oklahoma City, Oklahoma. Het zijn wat sluierwolken, maar bij zonsondergang werden ze nog even mooi aangelicht. Het is op zich wel bijzonder om de rand van zo’n enorm weergebied te zien. De foto’s zijn van zeer matige kwaliteit, want ze zijn met mijn mobiele telefoon gemaakt, maar het geeft een beetje een sfeerbeeld.

In eerste instantie leek het er op dat we hier ook overstromingen zouden krijgen, maar Rita boog af, en uiteindelijk kregen we hier geen druppel. Maar goed ook, want met die zware tornado’s die hier regelmatig langskomen is er elke keer al genoeg schade.
Edmond, OK, USA

Terwijl jullie liggen te slapen kan iedereen al naar je foto’s kijken! Rob Kalkman, hartelijk bedankt voor je foto’s!

Lees ook:Foto’s! toch geluk gehad
Lees ook:Wat gaat er gebeuren?
Lees ook:Bedankt!
Lees ook:Goedemorgen
Lees ook:Ons hebben en houden

19 reacties op “Hurricane Rita boven Edmond

 1. KrijnOnline

  Mooie foto’s.
  Ziet er alleen wel dreigend en eng uit!

  Alles beetje ok daar?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Marguerite

  Hallo,

  We willen je misschien interviewen in het radioprogramma RadioOnline op radio 1. Zijn met spoed naar je op zoek.
  Ben je bel baar? Mail even naar mijn emailadres.

  mvg
  Marguerite Irrgang

    /   Beantwoorden  / 
 3. Cell

  wow…. dat ziet er egt doodeng uit.. word t nog erger qua weer of wateroverlast?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rob Kalkman

  Nee, we krijgen hier verder geen gevolgen van Rita. Misschien dat we wat zwaar weer krijgen uit het noorden, vandaag, maar dat is niet gerelateerd aan Rita.

  Hier in Oklahoma viel het allemaal erg mee. Eerder in de week zag het ernaar uit dat we zware overstromingen zouden krijgen. Er zijn hier gebeiden die regelmatig overstomen doordat rivieren buiten de oevers treden, maar ook straten veranderen hier zomaar in rivieren als het echt tekeer gaat. De beelden met afgebroken boomtakken en beschadigde huizen is hier erg vertrouwd, niet alleen door tornado’s (die soms ‘een geul’ door een wijk kunnen snijden), maar ook door ‘gewoon onweer’.

  In het algemeen hebben wij hier echter weinig last van de gevolgen van hurricanes. In de tachtiger jaren kwam er hier nog wel eens een staartje langs, en Rita leek de eerste die deze kant weer op zou komen. We zaten precies aan het randje, zoals je op de foto’s kan zien, maar we hebben hier verder absoluut geen last gehad.

  Omdat het hier veilig was zijn er nu wel veel evacuees in Oklahoma City, en de hotels zitten overvol. En er waren al een hoop mensen hier die gevlucht waren voor de gevolgen van Katrina.

  Mijn (stief)zoon toert met een band, Green Lemon (http://www.greenlemonband.com) door de hele VS, en ze zijn vandaag op weg van Alabama naar Zuid-Florida, en als ik op de weerkaart kijk dan ziet het ernaar uit dat ze dwars door een overblijfsel van Rita moeten, hetgeen waarschijnlijk zware regen en mogelijke tornado’s zal inhouden. Laten we maar hopen dat het mee valt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. joke

  gelukkig is het een beetje meegevallen, en geen herhaling van Katrina geworden.

  succes verder en leuk dat je een storm blog hebt gemaakt!!!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Kalkman

  Even om verwarring te voorkomen: Joop van Delft in Houston heeft de storm-blog gemaakt. Ik ben een andere Nederlander, die toevallig ‘in de buurt’ woont (zo’n 800 km noordelijk, in Oklahoma).

  Lees daarom even de andere pagina’s in deze blog, want Joop en z’n familie hebben veel meer van de storm gemerkt dan wij hier. Zij moesten ook echt een veilige plek opzoeken. Zijn verhaal is veel interessanter.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jaap Ton

  Hoi,

  Mooi initiatief om voor “ons Hollanders” zo’n blog te maken. Dat geeft toch wel een extra dimensie aan dit verschrikkelijke gebeuren, wat wij in de media kunnen volgen. En dan te bedenken dat de verwachtingen zijn dat dit najaar nog meerdere orkanen kunnen komen. Een paar jaar geleden zijn in Nederland zo’n 250.000 mensen ge√®vacueerd, wat een toestand zeg als je dat vergelijkt met die miljoenen bij jullie.

  Heel veel sterkte en houd de moed erin.

  Groeten,

  Jaap

    /   Beantwoorden  / 
 8. Weblog Tsunami Hurricane Cycloon Typhoon

  Ik heb erg met jullie meegeleefd, en hier reacties geplaatst.

  Ik heb een link naar deze weblog op mijn site gezet, en erg mijn best gedaan om de site van uur tot uur up-to-date gehouden.

  Maar mijn reacties hier zijn verwijderd.
  Waarom is dat?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Beheer blog.nl

  @ Weblog Tsunami Hurricane Cycloon Typhoon
  Fijn dat je zo meeleeft en Joop en het hele weekend hebt gevolgd.

  Onze spam robot heeft je berichten gefilterd ivm het adverteren voor je site.

    /   Beantwoorden  / 
 10. wieger

  Hallo Joop en familie,

  Mooie foto’s Joop, gelukkig is alles in iedergeval bij jullie goed afgelopen naar ik aanneem.
  Nog even en dan ga ik je log van mijn startpagina verwijderen.
  In spanning heb ik met jullie meegeleeft.
  Heb je nog meegedaan met het radio programma radio online op radio 1?
  Heb je nog iets aan mijn eigen overzicht pagina gehad?
  Laat het even weten via een mailtje. Het lijkt me wel leuk om iets van je te horen.
  Groeten Wieger en Loes uit Noord Holland.
  Het gaat jullie goed.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Ed Vink

  Ik heb een foto van Rita boven Nederland (Europa), althans wat er van over is.
  Ik wil de foto graag naar Nederland (USA) sturen, maar ik heb nog geen contact e-mail adres gevonden.
  Edmond.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Flora Laner

  Hoi, ikkom een beetje laat op je blog, maar beter laat dan nooit toch?
  Gelukkig is uiteindelijk alles nog redelijk goed gegaan. Vrienden van ons wonen in Galvestone, ook zij zijn een paardagen weggeweest. Ik hoop maar dat het voorlopig rustig blijft, als alles goed gaat zit het er dik in dat wij volgend jaar een poosje naar Galvestone komen voor werk. Ben benieuwd!
  Ik heb geen homepage maar wel een engelse blog:
  http://www.spaces.msn.com/members/floentina1958
  Groetjes van een hollandse in spanje

    /   Beantwoorden  / 
 13. Theo de Keizer

  Beste Joop,

  Ik heb met veel interesse jouw site gelezen en vind dat je daarmee een goed initiatief genomen hebt om iedereen de gelegenheid te gegeven met jullie mee te leven.
  Ik ben zelf in februari nog in New Orleans geweest om het France Quarter te bezoeken en op de plek van de jazzroots te wezen.
  Mijn hart en nieuwsgierigheid gaat dus ook uit naar de toestand van het France Quarter. Informatie daarover heb ik niet kunnen vinden, zou jij mij die kunnen geven of kunnen aangeven waar ik die kan krijgen.
  Bij voorbaat wil ik je hiervoor bedanken.

  Vriendelijke groet, Theo

    /   Beantwoorden  / 
 14. Rob Kalkman

  Zelf woon ik in Oklahoma een heel eind van New Orleans af, nog verder dan van Houston. Via berichten in het nieuws heb ik toch een idee gekregen over de situatie in the French Quarter.

  Het French Quarter ligt iets hoger dan grote delen dan de rest van de stad. Omdat het het oudste deel is, is dat ook wel logisch, want men kon daar al wonen voordat er dijken waren. Daardoor heeft het niet direct te maken gehad met grootschalige overstromingen. Er is uiteraard wel beste windschade door Hurricane Katrina, maar het ligt zeker niet plat.

  The French Quarter was een van de eerste gebieden waar business weer op gang begon te komen. Er was geen stroom, schoon water of afvoer, en voor zover ik begrijp is dat gedeeltelijk nog steeds het geval. Het is dus een beetje kamperen met een kaarsje in veel gevallen.

  Een luchtfoto rond Bourbon Street van de situatie na de storm: http://maps.google.com/maps?q=bourbon+st,+new+orleans,+la&ll=29.956347,-90.070724&spn=0.023384,0.038242&t=e&hl=en (select link, and paste in a browser window – meer op http://earth.google.com)
  Ten zuidwesten van Bourbon Street kan je de zwaar beschadigde Superdome zien.

  De gevolgen van de tweede storm, Hurricane Rita, zijn voornamelijk ‘beperkt’ gebleven tot het her-overstromen van de laag gelegen delen van de stad, omdat het centrum van die storm een stuk naar het westen lag.

  Het historische French Quarter bestaat dus nog, maar dat is eigenlijk een heel klein gebiedje. Grote delen van de stad zijn verwoest door eerst de enorme wind, en daarna de langzame overstroming. Ten oosten van New Orleans is zijn hele delen van de bewoonde wereld aan de kust direct weggevaagd door de vloedgolf en de wind. Heel verschillende situaties dus, op relatief korte afstand.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Marlina

  Hallo famillie(S) in nood

  Hoe vergaat het jullie nu allemaal .Er is niet zo heel veel meer in het nieuws over new orleans en de rest of je moet toevallig op het goede moment het nieuws aan zetten , momenteel zijn er al weer andere grote natuur rampen gaande in andere delen van de wereld.

  Wilde toch even weten of je buren al weer terug zijn en misschien wat er veranderd is of juist niet , na de verwoestingen van deze wind en water krachten.

  Groeten fam. Peters Marlina

    /   Beantwoorden  / 
 16. miekescheffers, voorheen meijer

  Hallo Niek en Simone. Ik las het berichtje van Daan en Chris, ben jij de Niek die in de jaren 80 de counselorsopleiding in Utrecht gedaan heeft? Ik wil jullie graag alle goeds toewensen, ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat. Veel liefs, Mieke

    /   Beantwoorden  / 
  1. mieke scheffers

   dag niek
   misschien dubbel?
   leuk om heel veel later als nog je antwoord te ontdekken. mij e adres is [email protected]
   ik zou het heel fijn vinden weer eens contact te hebben, liefs mieke

     /   Beantwoorden  / 
 17. niek noordegraaf

  Hey Mieke,

  Wat leuk om ineens zo van je te horen. ik vond je bericht wel erg laat.
  Ja, ik ben die Niek die in de jaren 80 de counselorsopleiding heeft gedaan.
  Ik ga proberen je adres via websites te pakken te krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. meanceEntaini

  Lots of of folks blog about this matter but you said really true words.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.