Wat gaat er gebeuren?

Inmiddels zijn er wat meer voorspellingen over wat er precies gaat gebeuren in Houston. De tv geeft aan dat we zo’n 7 centimeter regen krijgen en dat de wind een kracht zal hebben van minder dan 100km per uur. Gelukkig zijn dat wat betere berichten, maar je weet maar nooit.

Inmiddels zijn we met 6 mensen 5 katten 2 honden en een hamster in ons mooie huis in Houston. De electriciteit had net even een dip, maar kwam gelukkig snel weer op. Dus ik kan jullie nog steeds op de hoogte houden van al mijn ervaringen hier. Hoor net dat er hier in de buurt waarschijnlijk een wervelstorm was. We denken erover na om de badkuip vol te laten lopen met water om wat extra reserves te hebben, maar nog even de laatste berichten in de gaten houden.

Laatste inkomende bericht hier is dat de hurricane misschien Louisiana binnenkomt en Texas links laat liggen. Dat zou voor ons een goed bericht zijn, maar helaas voor de al getroffen gebieden is dat een stuk slechter, zelfs de dijken in New Orleans hebben het nu helemaal begeven.

Lees ook:Meevaller
Lees ook:Voorbereiding
Lees ook:Life goes on..
Lees ook:Terugblik
Lees ook:De burgemeester aan het woord

23 reacties op “Wat gaat er gebeuren?

 1. Marco

  Ik hoop voor jullie dat alles met een “sisser” afloopt en ik wens jullie veel suc6 en sterkte toe.

  Greetzz

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harm

  van hoe dat moet zijn maar dat is niet te doen. Het moet in ieder geval een hele onwerkelijke situatie zijn. Hier in Europa kennen we zulk soort weer niet. Het enige wat ik je toe kan wensen is heel veel succes en geluk. En probeer kalm te blijven en het hoofd koel te houden (makkelijker gezegd dan gedaan….) Hopelijk hou je er na een paar dagen alleen een sterk verhaal aan over…..

  Harm (uit Frankrijk)

    /   Beantwoorden  / 
 3. gerhard

  Ik verwacht rond 08.30 Nederlandse tijd (01.30 local) de touchdown ergens 100 km ten oosten van Houston, Ik zal hard voor je duimen dat he tgoed afloopt en dat Rita niet op het laaste moment van gedachten veranderd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. J. van Gelder

  Beste Mensen,

  Veel sterkte toegewenst.
  Volg alles via internet….
  Ik denk aan jullie…

  J. van Gelder Utrecht.

    /   Beantwoorden  / 
 5. leo

  Dag mensen daar, groeten en sterkte uit Tolkamer Gelderland.

  Blijf bij elkaar als het rustiger zou gaan worden voor rondvliegend puin en denk aan de kans dat je in het “oog zit” gebruik in deze periode dan ook de kaarsen om batterijen te sparen.

  Leo

    /   Beantwoorden  / 
 6. J.P. Schütz

  Heel veel sterkte, daar!! Ik hoor je net hier bij “ons” op de radio!! Ik hoop voor jullie all the best!!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. alberto

  joop heb je ook ergens fotos of ander beeldmateriaal?

  good luck!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Elske

  Heel veel sterkte de komende uren!! We denken aan jullie en leven met jullie mee!!

  Elske (Betuwe-NL)

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wieger

  Hoi Joop,

  Ik heb je zojuist gehoord via de radio.
  Gelukkig dat de kracht van Rita een stuk is afgenomen.
  Het is nu middernacht 1.45 uur en de hoogste tijd om ons bedje op te zoeken.
  Nogmaals veel sterke voor jullie allemaal.
  Mocht je in de toekomst nog eens op mijn eigenoverzicht pagina een kijkje willen nemen, hier staat een link bij Radio en TV die heet Nederland FM. Hier kan je naar alle Nederlandse radio zenders luisteren.

  Groeten Wieger en Loes uit Noord Holland.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Gerhard

  Hallo Harm,

  Rita staat nog steeds gepland om over 6 uur aan land te gaan en het oog gaat over Port Arthur, met ongeveer 115 mph.(dus zwakt nog iets af).

  Als alle hektiek voorbij is zou je dan eens kunnen reageren op het feit waarom er zo laat een evacuatie op gang gezet wordt.
  Ik heb zaterdag 17 september al op de weerkaarten gezien dat Rita met een klassificatie van 3 ergens rond Houston aan de wal zou komen. (Voor NO gold met Katarina eigenlijk hetzelfde).

  Ik ga nu slapen maar zal nog even een schietgebedje doen dat de Hurricane nog iets in kracht afneemt en nog iets meer naar het Oosten opschuift.
  Groet
  Gerhard

  p.s. Ik ben ooit eens met een marine schip door de uitlopers van een Huricane class 2. gevaren, dan voel je je al heel klein worden. 40 meter hoge golven 1000km ten ZO van de Bermuda’s, je kunt het niet geloven als je het niet aan de lijve hebt ondervonden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Annie
    /   Beantwoorden  / 
 12. Johan

  Hoe lang blijft een orkaan gemiddeld nog een orkaan boven land? en hoeveel km landinwaarts reist ie in die tijd? Want ik lees dat er mensen bij de evacuatie in 10 uur 30 km kunnen rijden. Meeste mensen zijn 3-4 dagen van te voren vertrokken dus dan kan je makkelijk 200 km verderop zijn.

  Voorzover ik op de kaarten en voorspellingen heb gekeken is de voorspelling dat Rita na 150 km al afgezwakt is tot een zware storm.
  Maar jullie zitten dichterbij dus jullie hebben vast een nauwkeuriger berekening dan mij, toch?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Robert-Jan

  Ik wens je veel geluk. Mooi voor jullie dat de orkaan nu niet direct naar jullie toegaat… hopen dat het allemaal goed afloopt. We leven in ieder geval met jullie mee.

  (hier via nu.nl gekomomen)

    /   Beantwoorden  / 
 14. emmy

  Volgens het nieuws hier moet hij jullie over ongeveer een uur bereiken. Ik wens jullie alle sterkte en ben in gedachten bij jullie.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Manuelle

  Hoi,
  Hopen dat alles goed komt. Wij hebben familie in Houston, ze zouden eigenlijk de 25e naar Nederland vliegen voor de bruiloft van mijn zusje, helaas kunnen ze nu niet komen ivm storm Rita.
  We hopen dat alles goed gaat en dat de storm afzwakt. Ik hou deze blog in de gaten!
  groeten uit Holland, Arnhem.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Sylvia

  Sterkte en wat erg dat waarschijnlijk Louisianna opnieuw getroffen gaat worden. Hier in Nederland kun je je het bijna niet voorstellen, maar het lijkt me een verschrikkelijke ramp. Ik hoop dat er dit keer geen doden vallen, materiaal kan wel weer vervangen worden.. ~ groetjes ~ Geluk

    /   Beantwoorden  / 
 17. Thomas

  goed hoor die orkanen in de VS…goed voor de olieprijs, goed voor de euro en goed om te zien dat die yenken het niet zo breed hebben als dat ze ons altijd doen geloven…
  Laat ze maar olie gaan pompen in Irak want het zuiden van de VS gaat naar de kloten !!!
  Hurricanes, je kan er niet genoeg van hebben !!!
  groetjes uit het zonnige Thailand

    /   Beantwoorden  / 
 18. marco

  Sterkte daaro en hoop op een goeie afloop daaro, ik kijk nu mee via eye of the storm een hurricane tracker programma….

  groetjes marco uit rijswijk

    /   Beantwoorden  / 
 19. Paul

  Sterkte, Op CNN lijkt het nog mee te vallen
  maar de opname is ‘s nachts

    /   Beantwoorden  / 
 20. search engine marketing

  Vrijwel onbekend zijn de literaire aspiraties van Mondriaan. In het inmiddels opgeheven weekblad De Nieuwe Groene publiceert hij in 1920 een kort verhaal dat hij ‘ futuristisch ‘ noemt. Datzelfde jaar stuurt hij eveneens een verhaal naar Lodewijk van Deyssel die deel uit maakt van de redactie van De Nieuwe Gids . Uit de reactie van Van Deyssel spreekt waardering, maar hij kan Mondriaans verhaal wegens ruimtegebrek pas twee jaar later publiceren. Aangezien Mondriaan dit te lang vindt, vraagt hij zijn kopij echter terug. Doordat zijn beeldend werk uiteindelijk de overhand krijgt, laat hij zijn literaire ambities varen. De erfenis van zijn literaire uitstapje is zodoende gebleven bij twee verhalen, ‘De Groote Boulevards’ en ‘Klein Restaurant – Palmzondag’, die pas in 1987 in boekvorm, onder de titel Twee verhalen, worden gepubliceerd (zie Publicaties ).

    /   Beantwoorden  / 
 21. Sugel

  Tot de laatste continentale gebieden op aarde waarvan nog steeds weinig bekend is, behoort Antarctica. Niet onlogisch, want de omstandigheden zijn er niet erg geschikt voor onderzoek. Het gesteente is bovendien slechts op enkele gebieden direct waar te nemen, omdat de kilometersdikke ijskap dat elders verhindert. Als gevolg daarvan is het door ijs bedekte ‘landschap’ vaak zelfs nog nauwelijks in kaart gebracht, hoewel geofysische methoden dat steeds beter toelaten. Nu is voor het eerste een hoge-resolutie-kaart van het Aurora-Bekken gemaakt; dit subglaciale bekken ligt in het oostelijk deel van Antarctica en is zo’n 20 maal groter dan Nederland.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Johnnie Durham

  Ook kunnen inwoners van Friesland en het Groninger Westerkwartier melding doen van watercalamiteiten. Het hoogste waterpeil in de noordelijke provincie lijkt overigens inmiddels bereikt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.