Categorie: "Algemeen"

Hurricane Rita boven Edmond

Foto’s voor rita.blog.nl (Joop zei ze aan jullie op te sturen):

Bijgaand een paar foto’s van de rand van Hurricane Rita boven Edmond, een voorstad van Oklahoma City, Oklahoma. Het zijn wat sluierwolken, maar bij zonsondergang werden ze nog even mooi aangelicht. Het is op zich wel bijzonder om de rand van zo’n enorm weergebied te zien. De foto’s zijn van zeer matige kwaliteit, want ze zijn met mijn mobiele telefoon gemaakt, maar het geeft een beetje een sfeerbeeld.

Terugblik

Nu op dit moment op zondagmorgen is het even tijd om terug te kijken.

De afgelopen week, heb ik toch wel veel respect gekregen voor de lokale autoriteiten van Houston, Harris County en de state of Texas. Ze hadden een zeer moeilijke taak om miljoenen mensen uit Houston en omgeving weg te krijgen.

Zoals ik ervaren heb zaten mensen vele uren in files om weg te kunnen gaan. Toch is het gelukt om 2.7 miljoen mensen uit de omgeving te evacueren.

Life goes on..

Vanochtend toch nog even een rondje door de buurt gelopen, alles ziet er behoorlijk verlaten uit. Maar de schade lijkt zo op het oog redelijk mee te vallen. De meeste mensen hebben dus toch de kans gezien om er vandoor te gaan.

Foto’s! toch geluk gehad

Hier een grote tak die net naast ons huis terecht is gekomen, ben toch wel geschrokken toen ik het zag. Misschien ziet het er op de foto niet zo uit, maar het is toch een zware tak van een paar meter lang.

Hier staan nog meer foto’s..

UPDATE: Danielle, ook nog een foto toegevoegd waar je de hond kan zien, met de dieren gaat alles prima!

Goedemorgen

Word net wakker, electriciteit ging vannacht een paar keer uit zo rond half 3, waardoor mijn radio automatisch aansprong, lastig.. Maar zoals jullie merken, ik heb tot 8 uur lokale tijd geslapen en alles gaat prima met ons.

Meevaller

Voor het slapen gaan nog even een update. We hebben net met electriciteit, stromend water en alles lekker gegeten. We hoeven niet in paniek te zitten gelukkig. De wind is wel al behoorlijk toegenomen ten opzichte van een paar uur terug,

Wat gaat er gebeuren?

Inmiddels zijn er wat meer voorspellingen over wat er precies gaat gebeuren in Houston. De tv geeft aan dat we zo’n 7 centimeter regen krijgen en dat de wind een kracht zal hebben van minder dan 100km per uur. Gelukkig zijn dat wat betere berichten, maar je weet maar nooit.

Voorbereiding

Er zijn zoveel dingen waar we nu rekening mee moeten houden. Alle dingen die op batterijen werken hebben we klaargelegd, zaklantaarns, radio/tv en natuurlijk mogen we de kaarsen en vuur ook niet vergeten. Maar er zijn een stuk meer dingen.

Bedankt!

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de hartverwarmende reacties, wat leuk dat jullie allemaal reageren op mijn blog! Fijn om te weten dat jullie in Holland ook allemaal zo met ons meeleven hier in de US.

Terug in huis

We zijn nu terug in ons huis in Houston en hopen dat de storm iets meer naar het oosten gaat, zodat wij aan de “goede” kant van de storm zitten. We hebben al bepaald, dat we in een gang van het huis gaan zitten, als de hurricane overkomt.